Takaisin artikkeleihin

Oodin Mediakuutio-projekti käynnistyy Ami Lindholmin teokseen liittyvällä taiteilijahaastattelulla ja verkkokeskustelulla

30.4.2020

Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi Helsingin keskustakirjasto Oodi ja Taiteen edistämiskeskus Taike järjestävät taiteilijatapaamisen ja pikkulasten vanhemmille suunnatun keskustelun. Verkossa järjestettävän keskustelun teemat ovat erityisen ajankohtaisia, sillä poikkeustila on aiheuttanut lapsiperheiden arkeen monia muutoksia. 

Kuvittaja, animaatio-ohjaaja Ami Lindholmin mediateos ”Oodin Äidit” on kosketukseen pohjautuva sarja Oodin Kuutio-tilan älyseinille projisoituja animoituja hetkiä, joiden aiheina ovat arkipäivän elämä, vanhemmuus ja äitiyden eri aspektit. Piirrosanimoidussa teoksessa väsyneet äidit uupuvat arjen tilanteissa, kunnes katsoja saapuu avuksi. Äiti virkistyy ja jaksaa taas. Teos on osa Oodin ja Taiken yhteistä Mediakuutio-projektia. AVEK on tukenut teoksen toteuttamista. 

Teos esitetään Oodin Kuutiossa elokuussa 2020. Olennainen osa teoksen prosessia on äitienpäivän alla verkossa toteutettava keskustelu, jossa äidit ja perheet voivat keskustella teoksen teemoista taiteilijan kanssa. 

Ami Lindholm kerää taustamateriaalia teokseensa ja toivoo ihmisiltä kommentteja erityisesti siihen, mikä lapsiarjessa uuvuttaa ja mistä vanhemmat saavat voimavaroja. Aiheesta voi keskustella tapahtuman Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/events/1063860453986408/ äitienpäivään su 10.5. asti tai lähettää vastauksia sähköpostitse suoraan taiteilijalle osoitteeseen ami@motherandmilk.fi. Vastauksia käytetään tausta-aineistona Oodin Äidit -teosta varten.  

Helsinki-kanavalta osoitteesta www.helsinkikanava.fi lähetetään tiistaina 5.5. klo 15 suora taiteilijahaastattelu, jossa Ami Lindholm kertoo työskentelystään, teoksestaan ja sen teemoista. Haastattelijana toimii kirjastonhoitaja ja taiteilija Tuukka Haapakorpi. Tallenteen haastattelusta voi myöhemmin katsoa samalta sivulta.

 

Mediakuutio-projekti tuo mediataidetta Oodiin 

Keskustakirjasto Oodin älylasiseinillä varustettuun Kuutio-tilaan tuotettu Mediakuutio-projekti tuo kesällä 2020 Oodiin immersiivisiä eli katsojan teokseen uppouttavia mediataideteoksia. Joonas Hyvösen ja Ami Lindholmin teokset ovat ensimmäisiä varta vasten Kuutio-tilaan suunniteltuja ja ne toteutetaan Taiken ja AVEKin tuella.  

Mediakuutio-projektin toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, keskustakirjasto Oodi, Taiteilijajärjestö MUU ry ja Taideyliopisto. Joonas Hyvösen näyttely ”God’s Flat Earth is Drowning” avautuu Oodin Kuutiossa heinäkuussa 2020. Ami Lindholmin näyttely ”Oodin Äidit” avautuu Oodin Kuutiossa elokuussa 2020.

 

Jaa artikkeli