Takaisin artikkeleihin

Oodi matkailijoille

10.6.2024

Keskustakirjasto Oodi tarjoaa paljon kaikille kävijöille. Oodissa pääsee nauttimaan hienoista kokemuksista myös ilman kirjastokorttia. Kirjastokortin voi saada Suomessa asuva henkilö, vaikka ei asuisikaan Helsingissä.

Oodi on auki kaikkina viikonpäivinä, myös viikonloppuisin. Avoin verkko Stadinetti on kaikkien Oodissa kävijöiden käytössä. Halutessasi voit varata ryhmäkierroksen, tehdä omatoimikierroksen tai vain kierrellä ympäriinsä omaan tahtiin.

Lue lisää kierroksista

Oodin ympäristössä

Oodin ulkopuolella on leikkipaikka ja pieni koripallokenttä. Palloja ja muita pihapelejä voi lainata kirjastokortilla Oodin aulasta. Kansalaistorilla ja Oodin parvekkeen alla järjestetään kesäisin paljon avoimia tapahtumia. Oodin ravintolan terassi on auki kesän ajan. Kansalaistorin toisella laidalla on Musiikkitalo ja Nykytaiteen museo Kiasma. Oodi sijaitsee aivan Töölönlahden ja Töölönlahden puiston vieressä.

Lue lisää Töölönlahdesta

Oodin ensimmäinen kerros

Oodin ravintolasta saa aamiaista, lounasta, erilaisia kahvilatuotteita sekä tietenkin kahvia ja viiniä. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) järjestää elokuvanäytöksiä Kino Reginassa tiistaista sunnuntaihin. Oodin aulasta löytyy myös EU:n pysyvä interaktiivinen näyttely Europa Experience sekä Helsinki-info, josta saa tietoa kaupungin palveluista.

Taide on läsnä kaikissa Oodin kerroksissa. Ensimmäisen kerroksen seinillä pääsee tavallisesti näkemään installaatioita ja mediataidetta. Upeassa Maijansalissa järjestetään joka viikko useita tapahtumia.

Lue lisää Oodin ravintolasta

Lue lisää Kino Reginasta

Lue lisää Europa Experiencestä

Lue lisää Oodin tapahtumista

Oodin toinen kerros

Toinen kerros edustaa modernia kirjastoa, sieltä löytyy erilaisia studioita, pelitiloja ja Kaupunkiverstas, jossa pääsee luomaan uutta ja personoimaan vanhaa. Osaan tiloista ja laitteista tarvitaan Helmet-kirjastokortti ja useimmat tulee varata Varaamo-palvelun kautta. Kaikki Suomessa asuvat voivat saada Helmet-kirjastokortin! Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan korttia haettaessa.

Seuraavia palveluita voi käyttää ilman kirjastokorttia ja etukäteisvarausta:
* Retropelit

Seuraavat laitteet ja tilat tulee varata Varaamosta, mutta niiden käyttöön ei tarvitse kirjastokorttia:
* A2-tulostin ja A3-skanneri
* 3D-tulostimet (0,70 € / tuloste)
* UV-tulostin
* Mediatyöasemat
* Suurkuvatulostin (materiaalimaksu riippuen tulosteen koosta 7,50–30 €)
* Ryhmätyöhuoneet
* Työtilat

Lue lisää ja varaa laitteita ja tiloja Varaamosta

Lue lisää Kaupunkiverstaasta

Lue lisää Studioista

Oodin kolmas kerros

Oodin kolmatta kerrosta kutsutaan Kirjataivaaksi. Siellä sijaitsevat kaikki kirjaston kirjat ja lehdet. Oodista löytyy 180 aikakauslehteä, 40 sanomalehteä ja kymmeniä tuhansia kirjoja eri kielillä sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Kirjataivaassa on paljon erilaisia paikkoja, joissa voi lukea ja rauhoittua. Taidematoilta löytyy designsohvia, ja nojatuoleilta on suora näkyvyys Eduskuntatalolle. Kirjan tai lehden kanssa voi suunnistaa myös Oodin kahvilaan ja parvekkeelle.

Vuoden 2023 uudistetulta lasten alueelta löytyy taaperoille paikka rauhallisiin leikkeihin. Satuhuoneeseen pääsee salaisesta ovesta. Oodissa on paljon lautapelejä, jotka ovat kaikkien kävijöiden käytettävissä.

Kesäaikaan auki olevalla parvekkeella voi nauttia auringosta ja näkymistä vilkkaalle Kansalaistorille sekä sitä ympäröiviin kulttuurirakennuksiin. Muuta taidetta kuin mediataidetta löytyy erityisesti Kirjataivaasta. Oodin taidetta esittelevää mobiilipeliä voi pelata omalla laitteella.

Lue lisää Oodin taiteesta

Lue lisää Oodin Seppo-peleistä

Jaa artikkeli