Takaisin artikkeleihin

Oodi ja muut Helmet-kirjastot avataan 1.6.2021 rajoitetusti

28.5.2021

Helmet-kirjastot ovat tarjonneet rajattua ja pääasiassa ennakkovarauksiin perustuvaa aineistojen lainaus- ja palautuspalvelua läpi koko korona-ajan. Tiistaista 1.6. alkaen kirjastoissa voi normaaliin tapaan noutaa teoksia suoraan hyllystä.

Myös asiakastietokoneiden käyttö, tulostaminen, kopiointi ja skannaaminen kirjastoissa on mahdollista. Erilaisia ryhmätoiminnan tiloja ja lukusaleja ei vielä avata.

Kirjastotilat avataan 50 prosentin asiakasmääräkapasiteetilla ja myös istuinpaikkoja vähennetään puoleen. Kirjastotiloissa tehdään järjestelyjä, joilla varmistetaan turvalliset etäisyydet esimerkiksi asiakastietokoneilla. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on edelleen käytettävä kasvomaskia kirjastossa asioidessa, mikäli sen käyttämiseen ei ole terveydellistä estettä.

Keskustakirjasto Oodin palvelut 1.6. alkaen

Tiistaista 1.6.2021 alkaen voi normaaliin tapaan noutaa teoksia suoraan hyllystä ja lukea lehtiä. Myös asiakastietokoneiden käyttö, tulostaminen, kopiointi ja skannaaminen on mahdollista.

Oodin 2. kerroksen palveluita avataan portaittain turvallisuus ja ohjeistukset huomioon ottaen. Toisen kerroksen laitteista ovat varattavissa mediatyöasemat. Filmiskannereilla, piirtonäytöillä ja Adoben ohjelmilla varustetut mediatyöasemat on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, videoeditointiin ja muuhun luovaan digitaaliseen työskentelyyn. Muut toisen kerroksen laitteet ja tilat ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Koulu- ja päiväkotiryhmät vain ajanvarauksella.

Oodin 3. kerroksen kahvila avautuu asiakkaille maanantaina 7.6. ja 1. kerroksen kahvila sekä lounasbuffet maanantaina 14.6.

Helsinki-info ja EU@Oodi aloittavat toimintansa kesäkuun alussa. Leikkipuisto Loru on kesän ajan suljettu. Kino Reginan näytökset käynnistyvät mahdollisuuksien mukaan kesän aikana.

Kirjastossa on käytettävä kasvomaskia. Asioi turvavälit huomioon ottaen. Älä tule sairaana kirjastoon.

Oodin aukioloajat

ma–pe 8–20
la–su 10–18

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri

Jaa artikkeli