Takaisin artikkeleihin

Näe keskustakirjasto! Kilpailutyöt esillä 10.-16.5.2012

16.4.2012

Helsingin kaupunki järjestää avoimen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun ”Metropolin sykkivä sydän” uudesta keskustakirjastosta. Kilpailun ensimmäinen vaihe päättyy 16.4.2012. Kilpailutyöt ovat esillä Bunkkerissa Jätkäsaaressa 10.–16.5.2010 välisen ajan. Näyttely on avoinna arkisin klo 11–19  ja viikonloppuna klo 12–18. Yleisö voi kommentoida kilpailutöitä paikan päällä.

Kilpailuun odotetaan tulevan satoja ehdotuksia. Näyttelyn jälkeen tuomaristo aloittaa työskentelyn ja valitsee 6–8 työtä jatkoon. Nämä ehdotukset julkistetaan arviolta syys- lokakuussa 2012. Kilpailun tulos selviää kesäkuussa 2013.

Keskustakirjasto nousee Töölönlahden alueelle. Tavoitteena on elävä ja toiminnallisesti monipuolinen ihmisten kohtaamispaikka ja ekotehokas merkkirakennus. Varsinaisen kirjastotoiminnan lisäksi rakennus tarjoaa tiloja tapahtumille, kaupunkilaisten omille projekteille ja osallistumiselle.

 

Kilpailuehdotusten näyttely tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan Bunkkeriin. Rakennus jää Jätkäsaareen nousevaan kaupunginosaan muistoksi sen satamamenneisyydestä. Vuonna 1972 valmistuneen rakennuksen alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia sataman kappaletavaravarastona. Nyt siihen suunnitellaan erilaisia kaupunkilaisia palvelevia toimintoja.

Bunkkerin katuosoite on Tarmonkuja 2, 00220 Helsinki. Käynti näyttelyyn on Bunkkerin lännenpuoleisen lastaussillan kautta Itäisen Vaihdekujan puolelta.

Kilpailuehdotusten näyttelyn kanssa samaan aikaan käynnissä on UnelMoi!-kampanja eli unelmatalkoot, jolla kirjasto kerää kaupunkilaisten ideoita ja unelmia tulevaisuuden kirjastosta.

Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012 –ohjelmaa.

Näyttelyyn on maksuton pääsy.

Jaa artikkeli