Takaisin artikkeleihin

Leikkipuisto Lorun toiminta siirtyy Oodin kolmanteen kerrokseen ja vaunuparkkien määrää lisätään

13.11.2019

Helsingin keskustakirjasto Oodin lapsiperheiden palvelut paranevat, kun leikkipuisto Lorun toiminta siirtyy maanantaina 18.11.2019 Oodin ensimmäisestä kerroksesta kolmannen kerroksen lastenalueen parvelle. Muutoksen yhteydessä myös vaunuparkkien määrä Oodissa lisääntyy.

Kun lasten ja perheiden palvelut ovat lähellä toisiaan, pääsevät leikkipuisto Lorun ja kirjaston henkilökunta tekemään tiiviimpää yhteistyötä. Kolmannen kerroksen parvi on myös pohjakerrosta lämpimämpi ja miellyttävämpi paikka Oodin pienille asiakkaille.

Asiakkaiden mielipiteitä kuunneltiin muutosta tehtäessä syksyn 2019 aikana kahdessa tapaamisessa ja verkkokyselyn avulla. Kaikki kyselyyn tulleet 300 vastausta käytiin huolellisesti läpi ja sen perusteella tehtiin parannuksia Oodissa lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Vaunuparkkien määrä kolmannessa kerroksessa tuplaantuu nykyisestä, sillä vaunuparkki on koettu liian pieneksi. Ensimmäisen kerroksen etelä- ja pohjoispäätyihin avataan uudet vaunuparkit. Jokaisen parkin kohdalla on P-merkintä ja matot merkitsemässä vaunuparkkien paikkaa. Kaikkien vaunuparkkien läheisyyteen tulee istuimia lasten pukemista varten.

Ensimmäisen kerroksen vaunuparkkeihin on vielä loppuvuodesta tulossa telineet, joihin vaunut voi lukita kiinni omalla lukolla. Arkkitehdit suunnittelevat lukittavat, kirjastokortilla toimivat lokerikot ensimmäisen kerroksen vaunuparkkien läheisyyteen. Lokerikkoon voi jättää esimerkiksi pienen laukun tai lapsen talvivaatteet. Lokerikot saadaan Oodiin kevään 2020 aikana.

Oodissa käy päivittäin noin 9 000 asiakasta, joiden joukossa on muun muassa senioreita, koululaisia, opiskelijoita ja matkailijoita. Pelkästään eri-ikäisiä lapsiasiakkaita voi Oodissa olla samaan aikaan satoja. Kirjasto on kaikkia varten ja tilajärjestelyissä pyritään huomioimaan eri käyttäjäryhmien tarpeita.

Jaa artikkeli