Takaisin artikkeleihin

Kurssit, harrastusryhmät ja yli 100 hengen yleisötilaisuudet perutaan

13.3.2020

Torstaina 12.3. Helsingin kaupunki päätti peruuttaa yli 500 hengen yleisötilaisuudet. Tänään perjantaina 13.3. kaupunki on päättänyt peruuttaa myös yli 100 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toistaiseksi. Lisäksi kirjastojen, kulttuurikeskusten, sekä liikunta- ja nuorisopalvelujen itse järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. Kaupungin uimahallit tullaan sulkemaan toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Helsingin kaupungin kirjastot, liikuntapaikat, nuorisotalot, museot, ulkoilualueet ja Rastilan leirintäalue pidetään auki normaalisti.  Kaikki Helsingin kaupunginkirjaston järjestämät tapahtumat ja ryhmät perutaan. Myös alle 100 hengen tilaisuudet. Muiden kuin kirjastojen järjestämien tapahtumien mahdollisesta perumisesta vastaa tapahtuman järjestäjä.

Kaupungin vapaa-ajan tiloissa tehostetaan siivousta, kehotetaan pesemään käsiä, ja kaupunki etsii keinoja tuottaa vapaa-ajan palveluja digitaalisesti. Kaupunki myös kannustaa omatoimiseen ulkoiluun ja liikkumiseen. ​

Helsingin kaupunginorkesterin konsertit, Tiivistämön tapahtumat, kulttuurikeskusten tapahtumat sekä viikonlopun Bravo! -festivaali perutaan ja mahdollisuuksien mukaan etsitään uusia tapahtuma-ajankohtia. Savoy-teatterin konsertit siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Tilavuokrat, liput ja avustukset

Helsingin kaupungin peruttuihin yleisötilaisuuksiin ostetut liput korvataan tai ne voi erikseen ohjeistetusti käyttää myöhempänä ajankohtana. Ajantasaista tietoa saa Helsingin kaupungin, tapahtumapaikkojen ja tapahtumajärjestäjien verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala (kirjasto, liikunta, kulttuuri, nuoriso) ei peri tilavuokraajilta vuokria peruuntuneesta tilankäytöstä ja mahdollisuuksien mukaan vuokrauksille etsitään uusia ajankohtia ilman lisäkustannuksia. Jo myönnettyjä kulttuurin, nuorison ja liikunnan toiminta-avustuksia ei peritä takaisin peruuntuneiden toimintojen ja tuotantojen osalta. Helsingin kaupunki ymmärtää poikkeustilanteen aiheuttamat taloudelliset huolet vapaa-ajan toimijoiden, taiteen ja kulttuurin kentällä ja selvittää keinoja kentän tukemiseksi.

Jaa artikkeli