Takaisin artikkeleihin

Kohtaamispaikalle avautuu Kaupunkiverstas

2.10.2013

Lasipalatsin Kohtaamispaikalle avautuu vanhojen palvelujen rinnalle uusi, jännittävä Kaupunkiverstas-palvelu. Avajaisia juhlitaan 25.10. Kaupunkiverstas on keskustakirjaston osallistuvan budjetoinnin pilottiprojekti, kaupunkilaisten itsensä suunnittelemaa toimintaa. Kirjaston makerspace-tilaa on kehitelty eteenpäin yhdessä kaupunkilaisten kanssa myös edelläkäyttäjä-työpajassa.

Käytössäsi uusia työkaluja 3D-tulostimesta vinyylileikkuriin

Kaupunkiverstas on toiminnan tyyssija, jonne kuka tahansa voi tulla toteuttamaan pienet ja suuret ideansa.  Onko sinulla mielessä mahtava esine, jota ei vain vielä oikeasti ole olemassa? Tai pieni mutta tärkeä parannus johonkin tarve-esineeseen? Kokeilepa toteuttaa puuttuva lenkki 3D-tulostimella tai 3D-jyrsimellä! Entä haluaisitko valmistaa itse suunnittelemasi tarran tai kangaspainatuksen? Silloin vinyylileikkuri on vastaus toiveisiisi. Sen avulla voit tuunata tarralla vaikka fillarisi tai tehdä ihan oman printin t-paitaasi. Grafiikkatyöpisteen piirtopöydän avulla taas luot ideasi ja ajatuksesi kuviksi – jos inspiraatio iskee, voit tehdä vaikka oman sarjakuvan ja antaa siitä kopion kirjaston kokoelmaan.

Testaa ideoita, tee itse ja opi vertaisilta

Kaupunkiverstaalla kaikilla on mahdollisuus tehdä uniikkia designia ja testata omia ideoitaan – olitpa sitten pienyrittäjä, harrastaja tai muuten vaan utelias kokeilemaan uutta. Kannattaa pitää silmällä myös Kaupunkiverstaan työpajatarjontaa. Tai järjestää itse oma työpaja verstaalle!

Apuna ammattitaitoinen henkilökunta

Kaikessa tekemisessä, tuunaamisessa ja testaamisessa asiakkaita auttaa Kohtaamispaikan osaava henkilökunta, joka on paitsi ottanut suvereenisti haltuunsa uudet palvelut ja laitteet myös valmentautunut opastamaan niitä asiakkaille tarvittaessa vaikka kädestä pitäen.

Maker-kulttuuri on yhdessä tekemistä ja väsäämistä

Verstaan on tarkoitus olla eräänlainen light-versio kirjastoja kansainvälisesti puhuttavasta maker spacesta: matalan kynnyksen paikka, jonne kuka tahansa voi tulla tekemään omia projektejaan. Kaupunkiverstaan punaisena lankana kulkevat tasa-arvoisuus, luovuus ja moniulotteisuus. Myös kestävä kehitys ja ekologiset arvot otetaan Kaupunkiverstaalla vahvasti huomioon kierrättämällä, korjaamalla ja tekemällä vanhasta uutta. Tarkoitus ei ole pyörittää tehdasta, vaan mahdollistaa ajatusten ja ideoiden kehittely sekä laitteiden ja työmenetelmien kokeilu.

Kaupunkiverstas @Kohtaamispaikka, Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24, 2. krs.
Avoinna ma-pe klo 9.00-18.00
Tervetuloa kokeilemaan ja tekemään itse!

Jaa artikkeli