Takaisin artikkeleihin

Kirjastorobotiikkaa kehittämään!

7.4.2016

Kaupunginkirjasto hakee keskustakirjastoon robotiikkaa neljän eri kategorian suhteen:

  1. Logistiikka: tavoitteena on löytää ratkaisu aineiston siirtelyyn ja palautusten käsittelyyn kirjastossa
  2. Aineiston suosittelu : tavoitteena on löytää keino suositella kirjastoaineistoa uudella ja inspiroivalla tavalla
  3. Tiedonhaku: tavoite on tekoälyn avulla etsiä ja esittää asiakkaiden tiedontarpeisiin vastauksia, yhdistellä ja seuloa isoista tietomassoista esimerkiksi päätösdatasta tai muista eri lähteistä, sekä tarjota nuo vastaukset helpolla ja mielenkiintoisella tavalla
  4. Lastenpalvelut: tavoitteena on inspiroivalla tavalla edistää lasten kirjaston käyttöä, lukemista ja keskittymistä

Kiinnostavia ovat myös ratkaisut joissa eri osakokonaisuuksia yhdistetään.

Kirjaston tavoitteena on löytää ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää henkilötyötä ja samalla antaa asiakkaille innostavia, inspiroivia kokemuksia ja tutustuttaa asiakkaita myös arkea palvelevaan uuteen teknologiaan.

Kirjaston tarpeista kerrotaan AiroBot -tapahtumassa 13.4. klo 14 alkavassa reverse pitch -tilaisuudessa. (Airo Island, Viikintie 1, Helsinki). Tilaisuus on englanninkielinen.

Kilpailijat voivat osallistua joko vain yhteen tai kaikkiin neljään kategoriaan. Myös eri osa-alueita yhdistävät ratkaisut ovat mahdollisia.

Kilpailijoilla on aikaa kehittää ratkaisua 1.9.2016 saakka, jonka jälkeen hankinta todennäköisesti jatkuu neuvottelumenettelyn mukaisena tarjouskilpailuna.

Mikäli soveltuva ratkaisu löytyy, kirjasto on varautunut hankkimaan robotiikkaa maksimissaan 0,5 M eurolla. On myös mahdollista että kirjastoon hankitaan jokin pienempi robotiikkaa tai keinoälyä hyödyntävä toteutus.

Ennakkoilmoitus julkisten hankintojen HILMA-palvelussa:
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2016-008653/

Jaa artikkeli