Takaisin artikkeleihin

Kiitos palautteestanne! Osa 2

16.12.2020

Saamme runsaasti asiakaspalautetta ja erityisesti paljon toiveita palveluitamme koskien. Pyrimme toteuttamaan asiakkaidemme toiveita mahdollisuuksien mukaan. Tässä juttusarjassa nostamme esille muutamia asiakkaiden antamia palautteita sekä toiveita ja vastaamme niihin.

Miksi en voi palauttaa teoksia kolmanteen kerrokseen, vaikka lainattava aineisto löytyy sieltä? 

Oodiin palautuu normaalisti päivittäin valtavia määriä teoksia, joista osa väistämättä lähtee mm. varauksina toisiin kirjastoihin. Kolmannessa kerroksessa ei ole palautuksille omaa keruupaikkaa. Ensimmäisen kerroksen palautusautomaatti toimittaa aineiston suoraan kellariin, jossa se käsitellään automatiikan ja robotiikan voimin. 

Oodin logistiikkajärjestelmä on tarkasti hiottu koneisto, johon sisältyvät mm. kellarikerroksesta löytyvä aineistolajittelija, logistiikkarobotit sekä kirjaston henkilökunta. Kaikilla on oma tehtävänsä siinä, että lainattava aineisto saadaan mahdollisimman nopeasti asiakkaiden saataville.  

Hei, teillähän on täällä robotteja! Mistä voin lukea lisää niistä? 

Oodin logistiikassa työskentelee useampi robotti. Viimeisin tulokas on Tatu, joka on testauksessa tällä hetkellä. Heidän seikkailuistaan voi lukea esim. tästä hiljattain erityisesti lapsia varten tehdystä artikkelista.

Lue artikkeli Oodin roboteista

Robottien sielunelämästä on suunnitteilla myös aikuisyleisölle hieman informatiivisempi tietopakkaus. 

Olisiko suurkuvatulostimelle mahdollista saada mattapaperia nykyisen kiiltävän paperin lisäksi? 

Oodin suurkuvatulostimessa käytettävä paperi on semi-glossya, jotain kiiltävän ja mattapinnan välimaastosta. Semi-glossy on valittu erityisesti siitä syystä, että se on paperivaihtoehdoista monikäyttöisin ja täten palvelee mahdollisimman moniaHaluamme myös sujuvoittaa tulostustilannetta pitämällä vaihtoehdot asiakkaan näkökulmasta yksinkertaisina. Tällä hetkellä mattapaperin hankkiminen ei ole suunnitteilla. 

Pandemiatilanteen rauhoituttua Oodiin on tulossa A2-valokuvatulostin, jossa on mattapaperi yhtenä vaihtoehtona. Toivottavasti tämä auttaa! 

Olisiko teiltä mahdollista saada lukulasit lainaan kirjastokäynnin ajaksi?  Käyn usein hetken mielijohteesta lukemassa päivän lehdet, mutta lasit ovat saattaneet jäädä kotiin. 

Hyvä huomio! Toki voimme tilata lukulaseja tällaisia tilanteita varten. Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi kirjastotilassa ei voi juuri nyt viettää aikaa lehtiä lukien, mutta heti kun saamme taas luvan laajentaa palvelujamme, voimme tarjota lukulasit niitä kaipaaville. 

 

Tässä oli vain murto-osa niistä palautteista, joita saamme. Pyrimme aina toteuttamaan asiakkaiden toiveet mahdollisuuksien mukaan. Joskus toteuttaminen on helppoa ja nopeaa, joskus se taas vie aikaa tai ei pahimmassa tapauksessa onnistu ollenkaan. Ensi kuussa vastataan taas uusiin toiveisiin ja palautteisiin.

Palautetta otamme aina mielellämme vastaan ja voit antaa sitä meille joko kasvotusten Oodissa, sähköpostilla oodi@hel.fi tai kaupungin palautejärjestelmän kautta.

Anna palautetta kaupungin palautejärjestelmässä

Jaa artikkeli