Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjastonäyttely saa jatkoaikaa suuren suosion takia

18.5.2012

Keskustakirjaston ”Metropolin sykkivä sydän” -arkkitehtuurikilpailun näyttely saa viiden päivän lisäajan yleisön pyynnöstä ja suuren suosionsa vuoksi. Jätkäsaaren Bunkkerissa esillä oleva näyttely on uudelleen avoinna ensi viikon tiistaista lauantaihin 22.–26.5.2012.

Viikon aikana näyttelyä kävi katsomassa yhteensä 2150 kävijää. Vilkkain päivä oli keskiviikko 16.5., jolloin kilpailutöihin tutustui yli 700 vierasta. Näyttely kiinnosti sekä suomalaisia että ulkomaisia vierailijoita.

Keskustakirjaston avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu oli suosittu, siihen osallistui yli 530 työtä. Osallistujia tuli ympäri maailmaa.

 

Yleisön suosikista kerrotaan viikolla 22

Näyttelyvierailla on edelleen mahdollisuus etsiä töiden joukosta oma suosikkinsa – sydämensä valittu – ja liimata sen viereen sydäntarra.

Yleisön suosikin julkistaminen nettisivuilla siirtyy viikolle 22, koska näyttely sulkeutuu lauantai-iltana ja tuloksen varmistamiseen varataan pari arkipäivää. Tieto eniten sydäntarroja keränneestä työstä menee myös tuomariston tietoon.

Voittaja tiedossa kesällä 2013

Näyttelyn päätyttyä tila suljetaan yleisöltä, ja tuomaristo aloittaa työnsä. Tuomaristo julkistaa kilpailun verkkosivustolla arviolta ensi syys – lokakuussa ne 6–8 työtä, jotka pääsevät kilpailun toiseen vaiheeseen.

Jatkoon päässeet ryhmät työstävät ehdotustaan alkuvuoteen 2013. Toisen vaiheen kilpailutyöt esitellään verkossa ja näyttelyssä alkuvuonna 2013. Kilpailun voittaja julkistetaan kesällä 2013.

Näin löydät perille

Bunkkeri on suuri, ruskeanharmaa betonirakennus Jätkäsaaressa osoitteessa on Tarmonkuja 2. Bunkkeri on aivan Länsiterminaalin ja Verkkokaupan vieressä, mutta sisäänkäynti näyttelyyn tapahtuu Itäisen Vaihdekujan puolella, eli siltä suunnalta, missä sijaitsevat raitiovaunu 8:n päätepysäkki ja Crusellin silta. Sisäänkäynti lastauslaiturilta harmaasta ovesta. Näyttely on kolmannessa kerroksessa.  Huom. Tila ei ole esteetön. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna ti – pe 22 – 25.5. klo 11 -19 ja la 26.5. klo 12 -18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012 –ohjelmaa.

Jaa artikkeli