Takaisin artikkeleihin

Keskustakirjaston rakentamista voi seurata netissä ja työmaa-aidan kurkistusaukoista

4.11.2015

Sari Lehikoinen

Helsingin keskustakirjaston rakennustyömaan tapahtumia kuvaa nyt tauotta webbikamera, joten töiden edistymistä voi seurata keskustakirjaston sivuilta vaikka kotisohvalla. Ohikulkijat voivat puolestaan nähdä tontille työmaa-aidassa olevista kurkistusaukoista. 

Tontin tapahtumia kuvaava kamera on sijoitettu kirjaston tontin eteläpuolella sijaitsevan yhdeksänkerroksisen Sanomatalon räystäänkulmalle.

Kamera kuvaa rakennustyötä tauotta vuoden 2019 alkupuolelle saakka. Suoratoistona lähetettyä kuvaa ei tallenneta, mutta päivittäin kello 12 kamera ottaa näkymästä perinteisen valokuvan, jotta talon rakentumisesta saadaan talteen myös kuvallisia dokumentteja.

Kameran linkki ”Seuraa rakentamista suorana” on osoitteessa keskustakirjasto.fi.

Työmaa-aita kertoo kirjaston ja asiakkaiden tarinaa

Keskustakirjaston tontti on nyt myös aidattu työmaa-aidalla, jossa kerrotaan sanoin ja kuvin tulevan kirjaston palveluista ja tarjonnasta.

Aidassa on lisäksi kurkitusaukkoja, joista voi seurata mitä sen takana on kulloinkin menossa ja kuinka uusi kirjasto nousee paikalleen. Aukkoja on eri korkeuksilla, jotta myös lapset pääsevät näkemään esimerkiksi millaisia koneita tontilla ahertaa ja mitä työvaiheita talonrakentamisen kuuluu.

Aidan pohjoispuoleiseen päätyyn on varattu osioita kaupunkilaisten omille viesteille. Siellä on osio, johon voi liimata omia julisteita ja ”Sana on vapaa” -alue, johon kuka tahansa voi kirjoittaa tai  piirtää mielensä mukaan.

Maa-aineksen kuljetus meneillään

Jos webbikameran kuvaa katsoo tai aidan aukosta kurkkaa juuri nyt, näkee kuinka tontilta kuljetetaan pois pilaantunutta maa-ainesta. Maaperän kunnostustyöt kestävät marras-joulukuun.

Huippuhetkiä tulevat olemaan talon peruskiven muuraus vuonna 2016 ja harjannostajaiset vuonna 2017 sekä ovien avaaminen asiakkaille itsenäisyyspäivänä 2018.

Jaa artikkeli