Takaisin artikkeleihin

Kansainvälinen animaatiopäivä 28.10.2021

25.10.2021

Torstaina 28.10. vietetään kansainvälistä animaatiopäivää. Keskustakirjasto Oodi ja Kino Regina juhlistavat animaatiota koko torstain ajan.

Päivä alkaa Ääreen-taideprojektin paneelikeskustelulla, jossa pohditaan animaation ja dokumentin suhdetta. Mukana keskustelussa ovat ohjaajat Reetta Aalto, Leena Kilpeläinen, Ami Lindholm ja Reetta Neittaanmäki. Moderaattorina toimii Outi Rousu. Keskustelua seuraa Turku Animated Film Festivaalin kansainvälinen lyhytelokuvanäytös. Keskustelu ja lyhytelokuvanäytös ovat avoimia kaikille, ja niihin on vapaa pääsy.

Illan pitkinä elokuvina nähdään Marjane Satrapin omaelämäkerralliseen sarjakuvaan perustuva animaatioelokuva Persepolis (2007) nuoren tytön kapinavuosista Iranin islamilaisen vallankumouksen aikaan sekä Japanin arvostetuimpiin animaatio-ohjaajiin lukeutuvan Isao Takahatan käsintehty mestariteos Tulikärpästen hauta (1988). Elokuvanäytökset ovat maksullisia.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVIn, Oodin, Taiken, Turku Animated Film Festivalin ja Dokumenttikillan kanssa.

Lue lisää ja osta lippuja illan elokuviin Kino Reginan verkkosivuilta

 

Jaa artikkeli