Takaisin artikkeleihin

Juhlahumua muualla kaupungissa

4.12.2018

Päivätanssit 1920-luvun tyyliin
5.12. klo 14
Hakasalmen huvila, Mannerheimintie 13 B

Hakasalmen huvila, Töölönlahden vanhin rakennus, toivottaa tervetulleeksi Oodin, alueen nuorimman, järjestämällä avajaispäivän kunniaksi nostalgiset tanssiaiset. Samalla juhlistetaan itsenäisyyspäivän aattoa. Salonkiorkesteri Valentino soittaa Suruton kaupunki -näyttelyn hengessä 1920-luvun Helsingin suosittujen tanssiravintoloiden, Kämpin ja Opriksen, ohjelmistoa: valsseja, tangoja ja fokseja. Aikakauden hittejä on mukana eri puolilta maailmaa, sekä päiväperhoiksi jääneitä että ikivihreiksi muodostuneita kappaleita. Vapaa pääsy!

Lue lisää

Oodi Glögille
5.12. klo 15-18
Café Veranda, Finlandia-talo, Karamzininranta 4

Keskustakirjasto Oodin avajaisten kunniaksi kahvilassa tarjoillaan alkoholitonta glögiä 5.12. klo 15-18. Kahvila on avoinna kaikille kävijöille. Galleria Verandassa voi tutustua samalla Satu Walleniuksen Voimaeläimet-näyttelyyn. Taidenäyttely avoinna klo 9-19, vapaa pääsy.

Lue lisää

Global Fest 3.-5.12.
5.12. klo 16-19.45
Musiikkitalon alalämpiö ja Black Box -sali, Mannerheimintie 13 A

Kolmatta kertaa järjestettävä Global Fest on jokavuotinen Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien oma festivaali. Festivaali juhlii kulttuurista monimuotoisuutta ja luo väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteiden kautta.

Luvassa on monikulttuurisen taideyhteisön dynaamisia ja inspiroivia konsertteja, työpajoja ja pop up -esiintymisiä. Esiintyjät tulevat muun muassa Arubasta, Australiasta, Brasiliasta, Kataloniasta, Suomesta, Kreikasta, Iranista, Israelista, Nepalista ja Senegalista.

5.12. nautitaan yhteensä neljästä Global Fest -konsertista.

Lue lisää

Kalevi Liskin maalauksia: Intermezzo
5.12. klo 8-22, kahvila klo 8-19
6.12. klo 10-18, kahvila klo 10-18
Musiikkitalo

Musiikkitalon Päälämpiö on täyttynyt Kalevi Liskin Intermezzo-näyttelyn värikkäistä töistä. Palettiveitsellä tehdyt suuret maalaukset on tehty mm. Stravinskyn soidessa. Taidenäyttelyyn on vapaa pääsy.

Lue lisää

 

Muotoilun alkuaineet – puheenvuoroja tulevaisuuden muodoista ja materiaaleista
5.12. klo 18-19.30
Kansallismuseo, Mannerheimintie 34

Miten Suomen alueen 10 000 -vuotinen historia ja raaka-aineet reagoivat nykysuunnittelun kanssa? Tulevaisuuden ihmisen ja aineen muodoista keskustelemassa ovat suomalaisen huippumuotoilun uusi sukupolvi sekä innovatiiviset materiaalitutkijat. Tiina Härkäsalmi & Rolf Ekroth, moderointi: Anni Korkman. Kansallismuseo on avoinna 5.12. klo 11-20 ja 6.12. klo 11-18.

Lue lisää

 

Luistele hyvän asian puolesta Michael Bublén tahtiin
5.12. klo 18-20
Jääpuisto, Rautatientori

Jääpuistossa on tapahtuman aikana kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa. Ensimmäisille luistelijoille glögiä, kaakaota sekä jouluisia herkkuja. Luistimet voi vuokrata paikan päältä tai tuoda kotoa. Lipputulot (6e/4e/3e) menevät suoraan vähentämättöminä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Sydänlapsille.

Lue lisää

 

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti
6.12.2018 klo 19
Musiikkitalon konserttisali

Radion sinfoniaorkesterin itsenäisyyspäivän juhlakonsertti, joht. Hannu Lintu, solisteina Johanna Rusanen ja Ville Rusanen, Musiikkitalon Kuoro

Lue lisää 

 

Jaa artikkeli