Takaisin artikkeleihin

Ideoi kirjastosta lempipaikkasi Helsingissä -verkkokeskustelu 24.9.-12.10.

10.9.2012

Virve Miettinen

Tuletko tulevaisuuden kirjastoon jättämään jälkiä, oivaltamaan, ällistymään, sosiaalistumaan, kadottamaan ajantajua, tekemään itse – vai muuta, mitä? Millainen on mielestäsi hyvä kirjasto? Kerro mielipiteesi meille kaikille avoimessa kansalaiskeskustelussa, jota käydään verkossa 24.9.-12.10. Keskustelualusta toteutetaan yhteistyössä tutkimusyritys Fountain Parkin kanssa.

Nyt avattavan kansalaiskeskustelun välityksellä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden kirjastoon. Keräämme tietoja ja ideoita, jotta osaisimme rakentaa hyvän, huomisen kirjaston. Me lupaamme testata, kehittää ja pilotoida kaupunkilaisten unelmia ja ideoita, jotta ne voitaisiin tehdä todeksi tulevassa keskustakirjastossa. Keskustelun tulokset tuodaan osaksi kirjaston kehittämistä mm. projekteina ja pilotteina. Ideat huomioidaan myös kilpailuehdotusten jatkokehittelyssä.

 

Suunnittelussa halutaan vastata käyttäjien odotuksiin

Kirjasto on elävä ja toiminnallisesti monipuolinen ihmisten kohtaamispaikka, jonka keskiössä ovat käyttäjät. ”Tämä on meille taas yksi uusi tapa kuunnella ihmisiä. Kirjasto on kaikkien helsinkiläisten yhteinen asia ja toivon, että helsinkiläiset innostuvat sankoin joukoin osallistumaan tähän ideointiin. Tulevaisuuden kirjaston keskiössä ovat nimenomaan käyttäjät. Haluamme, että asiakkaat saavat meiltä yhä houkuttelevampia palveluita”, sanoo kirjastotoimen johtaja Maija Berndtson.

 

Kansalaiskeskustelu tuo esiin yhteisen näkemyksen ja heikot signaalit

Keskustakirjaston Unelmien puusta löytyy jo yli 600 unelmaa. Verkkokeskusteluun osallistujalla on mahdollisuus arvioida, mitä niistä hän pitää tärkeimpänä ja ideoida lisää uusia. Hän pääsee myös valitsemaan kuudesta kuvataulusta sen, joka parhaiten vastaa keskustakirjaston tunnelmaa sekä kertomaan perusteensa valinnalle. Tuloksena saadaan analysoitua tietoa kaupunkilaisten näkemyksistä. Keskustelualusta löytyy alkaen 24.9. osoitteesta www.unelmienkirjasto.fi ja sinne on myös ohjaus osoitteista www.keskustakirjasto.fi sekä www.helmet.fi.

Osallistua ja vaikuttaa voi myös Laputa kirjasto -tapahtumassa 7.10. Kirjasto 10:ssä

Kirjasto Kympin seinät, laitteet ja hyllyt saavat Laputa kirjasto -tapahtumassa sunnuntaina 7.10. uuden ilmeen. Asiakkailla on mahdollisuus fyysisessä kirjastotilassa ilmaista näkemyksensä ja kokemuksensa tulevaisuuden kirjastosta post-it tarralapuin. Lappuja liimataan kirjastotilaan, niihin saa kirjoittaa konkreettisia parannusehdotuksia, kertoa terveisiä tai ehdottaa uusia palveluja ja sisältöjä – mitä vain mieleen tuleekin. Kirjastoon voi ottaa kantaa halutessaan pelkillä väreillä: punainen on kriittinen, vihreä myönteinen ja keltainen neutraali.

 

Keskustakirjaston suunnittelussa pallo on ollut kaupunkilaisilla koko vuoden

Tänä vuonna keskustakirjastoprojektissa pallo on heitetty kaupunkilaisille ja kumppanuusryhmille: millaisen kaupunkilaisten oman talon, kirjaston, he haluavat Töölönlahdelle nousevan vuonna 2017? Kirjasto on liikkunut sinne, missä ihmiset ovat. Kaupunkilaisten ovat kertoneet toiveitaan ja ideoitaan designpääkaupungin Paviljongissa, jurttasaunalla, katutaiteillen, Knit’n’Tag-tapahtumassa, kutsutyöpajoissa, ulkomainoskampanjan kannustamina, verkossa Unelmien puuhun jne.  Alkavana syksynä on luvassa taas uusia vuorovaikutussuunnittelun tapoja, joiden avulla tavoitetaan kaupunkilaiset entistä paremmin. Ota siis koppi ja tule mukaan tekemään tulevaisuuden kirjastoa! 

 

Jaa artikkeli