Takaisin artikkeleihin

Hyvä Paha Muovi -tapahtuma Oodissa lauantaina 1.6.

28.5.2019

Murra myytit muovista

Pääkaupunkiseudun nuorkauppakamareiden HEL-UnTrashed -projektin vuoden 2019 päätapahtuma on Hyvä Paha Muovi -tapahtuma. Se järjestetään Oodissa lauantaina 1.6.2019 klo 12.00-15.30.

Päivän aikana muoviin liittyvät myytit ja uskomukset laitetaan koetukselle paneelikeskustelussa. Mukana ovat Muoviteollisuus ry hallituksen jäsen ja Plastep Oy:n Opex-manager ja osaomistaja Jari Ketomäki, Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö, sekä Itä-Suomen yliopiston mikromuovitutkija Samuel Hartikainen. Radiojuontaja, toimittaja sekä bloggari Maija Ilmoniemi toimii paneelikeskustelun moderaattorina.

Paneelissa pureudutaan mm. seuraaviin kysymyksiin: Kokonaisuutta ajatellen, kumpi todellisuudessa on ekologisempaa, tavallinen muovi vai biomuovi? Mitä on mikromuovi ja miksi siitä puhutaan? Mikä muovin kierrätyksessä on oikeasti vaikeaa? Onko muoviboikotti ekoteko? Pystyykö yksilö vaikuttamaan vai tarvitaanko poliittisia päätöksiä?

Hyvä Paha Muovi on kaikille suunnattu ilmainen tapahtuma. Tapahtuma soveltuu mainiosti myös perheen pikkukierrättäjille. Päivän aikana Oodissa on HSY:n infopiste. Kävijät voivat testata lajittelutaitojaan ja opetella biopussin taittelua sanomalehdistä.

Lue Itä-suomen yliopiston mikromuovitutkija Samuel Hartikaisen haastattelu https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit/Muovi_puhuttaa_kirjastossa(187290)

 

 

Jaa artikkeli