Takaisin artikkeleihin

Helsingin satelliittiriutta -teos rakentuu Oodiin

4.6.2021

Helsingin satelliittiriutta on osa Christine ja Margaret Wertheimin (Institute For Figuring) maailmanlaajuista Virkattu koralliriutta -projektia. Teos rakentuu Oodiin 31.5.2021 alkavalla viikolla ja on nähtävillä Helsinki Biennaalin ajan 26.9.2021 saakka.

Maailmanlaajuinen osallistava projekti Crochet Coral Reef (Virkattu koralliriutta) on tunnusomainen Wertheimien teos. Helsinki Biennaalissa Wertheimit ovat virkanneet koralliriutan yhdessä paikallisten suomalaisten yhteisöjen kanssa Helsingissä.

Teos yhdistää taiteen, luonnontieteet ja matematiikan ainutlaatuisella tavalla, tutkii epäeuklidista geometriaa perinteisen käsityön keinoin ja kiinnittää huomiota koralliriuttojen tuhoutumiseen ilmastomuutoksen seurauksena. Projektissa sisaret työskentelevät yhteisöjen kanssa eri puolilla maailmaa virkkaamalla suuria installaatioita, jotka simuloivat oikeita koralliriuttoja.

Projekti käsittelee ilmaston lämpenemisestä johtuvaa ympäristökriisiä ja valtamerten muoviroskan aiheuttamaa pahenevaa ongelmaa tuomalla esiin paitsi ihmisten maapallon luonnolle aiheuttamaa vahinkoa myös ihmisen kykyä positiiviseen toimintaan. Projekti on toteutettu muun muassa New Yorkissa, Lontoossa, Riiassa ja Abu Dhabissa, ja siihen on tähän mennessä osallistunut yli 10 000 ihmistä.

Teoksen tilaaja on Helsingin kaupungin taidemuseo HAM, ja teos on osa Helsinki Biennaalia 2021.

Lue lisää Helsinki Biennaalista

 

Jaa artikkeli