Takaisin artikkeleihin

Helsingin kaupunginorkesterin lounaskonsertit soivat syksyllä Helsingin kirjastoissa

13.8.2020

Kamarimusiikki soi syksyllä Helsingin kirjastoissa, kun Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämä ”Orkesteri tulee kirjastoosi” -kirjastokiertue käynnistyy 1. syyskuuta. Kiertueen aikana kuullaan konsertit kaikissa Helsingin 37 lähikirjastossa sekä kirjastoautossa.

Ensimmäinen konsertti kuullaan tiistaina 1.9. Vallilan kirjastossa. Kiertueen viimeinen konsertti on torstaina 22.10. Lauttasaaren kirjastossa. Konsertteja järjestetään 1.9.–22.10. välisenä aikana jokaisena arkipäivänä lounasaikaan kello 12 jossain Helsingin kirjastoista. Lounaskonsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia kamarimusiikkitervehdyksiä eli Helsingin kaupunginorkesterin muusikot saapuvat kirjastoihin pienemmissä kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Kyseessä on ensimmäinen näin suuri yhteistyö Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston välillä. Kiertue mahdollistaa sen, että laadukkaat kamarimusiikkikonsertit ovat laajasti helsinkiläisten saavutettavissa. Konsertteihin on vapaa pääsy, kuten Helsingin kaupunginkirjaston tapahtumiin aina.

”Kun kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg soitti loppukeväästä ja ehdotti orkesterimuusikkojen kirjastokiertuetta, se tuntui kuin syntymäpäivälahjalta kaupunginkirjastolle, jonka ensimmäinen toimipiste avautui syksyllä 160 vuotta sitten. Tänä syntymäpäiväsyksynä tuntuu erityisen hyvältä saada kaikki kirjastot soimaan, ja odotankin erittäin koskettavia ja ainutlaatuisia konserttikokemuksia niin muusikoille kuin kirjastojen asiakkaille, sanoo Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

”Lähes neljänkymmentä kirjastoa ympäri kaupunkia on kansainvälisestikin huomattava verkosto, josta Helsinki saa olla ylpeä. Olen todella iloinen, että tänä poikkeuksellisena syksynä voimme Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston kanssa yhdessä tarjota päivittäisen musiikkihetken lähellä kaupunkilaisia. Se kertoo Helsingin tekemisen hengestä paljon”, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Tarkemmat tiedot konserttien ohjelmistosta julkaistaan Helmet.fi-verkkosivuilla elokuun lopussa. Kiertueen aikatauluun voi tutustua osoitteessa www.helmet.fi/kirjastokiertue.

Konserteissa noudatetaan THL:n ja OKM:n antamia ohjeita yleisötapahtumien järjestämisestä. Konserteissa huolehditaan turvaväleistä ja kirjastoissa on mahdollisuus pestä kädet sekä käyttää käsidesiä.

Jaa artikkeli