Tutustu alkuvehniin!
Tutustu alkuvehniin!
Oletko kuullut maatiaisvehnästä, emmeristä, yksijyvästä tai speltistä? Nämä ovat alkuvehniä, eli vanhoja vehnälajikkeita varhaisilta maanviljelyajoilta, joita ei ole jalostettu tuottamaan maksimaalista satoa. Ne sisältävät myös enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin jalostetut vehnälajikkeet. Haluatko oppia lisää alkuvehnistä? Tule mukaan, kun Sandra Mellberg Marthaförbundetilta järjestää ruoanlaittonäytöksen Oodin keittiössä perjantaina 8.11. klo 17–19. Valmistamme ruokaa, joka keskittyy alkuvehniin, ja näytämme, kuinka monipuolisesti niitä voidaan käyttää sekä arjessa että juhlassa. Tapahtuma päättyy valmistamiemme ruokien maisteluun. Tervetuloa mukaan! (tilaisuus on ruotsinkielinen ja maksuton kaikille osallistujille)