Yleisöluento: Ääreen - dokumentaarisuus animaatiossa

8.10.2020 18:00

Keskustakirjasto Oodi

Maijansali, 1. krs

Ääreen -taideprojektin kaikille avoin esittelytilaisuus. Immersiivistä animaatiota ja dokumenttia yhdistävä projekti on osa Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmaa, joka tekee näkyväksi taiteellisen osaamisen uudenlaista soveltamista. Projektiin voivat hakea mukaan Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja työryhmät, jotka ovat kiinnostuneita vuorovaikutteisesta ja dokumentaarisesta animaatiotaiteesta, taiteen alasta riippumatta.

Yleisölle avoimessa esittelytilaisuudessa projektia koordinoiva läänintaiteilija Annika Dahlsten Taiteen edistämiskeskuksesta ja erikoiskirjastonhoitaja Sanna Huttunen Oodista kertovat projektista, tulevista näyttelyistä ja hakuprosessista. Taiteilijat Emily Gobeille ja Theo Watson Design O/I:sta (US) kertovat etäyhteydellä taiteestaan ja teoksistaan. Digitaalisen median asiantuntija Tomi Knuutila (Lapin yliopisto) puolestaan avaa immersiivisen taiteen käsitettä.

Tilaisuus on avoin ja maksuton ja se striimataan Facebookiin. Osa puheenvuoroista pidetään englanniksi. Maijansalin paikoista on tällä hetkellä käytössä vain puolet, joten otamme sisään maksimissaan 75 kuulijaa. Tapahtumassa huolehditaan turvaväleistä ja saatavilla on käsidesiä. Suosittelemme oman kasvomaskin käyttöä. Mikäli kokoontumisiin liittyvät ohjeet muuttuvat, päivitämme tapahtuman tietoja sen mukaan.

Ääreen -projekti toteutetaan yhteistyössä Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, AVEKin, Aalto-yliopiston ja tanskalaisen ANIDOX foorumin kanssa.

Ohjelma / programme 18.00-20:00

Tervetuloa. Projektin esittely / Welcome. Presenting the project,
Annika Dahlsten & Sanna Huttunen

Language: Finnish & English

Digitaalisen median asiantuntija Tomi Knuutila (Lapin yliopisto): Immersiivinen taide
Language: Finnish

Design I/O:n taiteilijat/artists Emily Gobeille ja Theo Watson (US)
Language: English

Kuution esittely / Introducing the Kuutio space
Language: Finnish & English

Q&A / kysymyksiä ja vastauksia,
Annika Dahlsten & Sanna Huttunen

Language: Finnish & English