Takaisin artikkeleihin

Ala laputtaa! Laita jakoon vaikka koko mielipiteiden värisuora

28.9.2012

Ala laputtaa -kampanjassa voit antaa suoraa palautetta kirjastopalveluista ja tulevaisuuden kirjastosta post-it-lapuilla. Miltä kirjasto tuntuu ja miten kokemukseen voisi vaikuttaa positiivisesti? Kirjoita viestisi post-it-lappuihin ja liimaa ne kirjastossa suoraan sinne, mitä huomiosi koskee. Voit kiinnittää lappuja kirjojen väliin, säkkituoleihin, kahviautomaattiin, tapahtumajulisteeseen, pokkarikokoelmaan – tai vaikka kirjaston työntekijään. Ei siis tylsiä palautejärjestelmiä, eikä kaavakkeita – vaan työnnä kännykkä taskuun ja vapauta kätesi laputtamaan. Laputa kirjasto –tapahtumaan on mahdollista osallistua su 7.10. viidessätoista Helsingin eri kirjastossa.

Ala laputtaa –tapahtuma su 7.10. klo 12-16 (Kirjasto 10 klo 12-18) seuraavissa kirjastoissa:

  • Keskustan alueella Kirjasto 10:ssä, Kohtaamispaikalla, Töölössä ja Vallilassa
  • Koillis-Helsingissä Etelä- ja Pohjois-Haagassa, Malminkartanossa ja Pitäjänmäessä
  • Pohjois-Helsingissä Suutarilassa, Pukinmäessä, Puistolassa, Tapulikaupungissa, Viikissä, Malmilla ja Paloheinässä

Terveisiä, parannusehdotuksia, uusia juttuja?

Tapahtumassa kaupunkilaisilla on mahdollisuus fyysisessä kirjastotilassa tehdä huomioita kirjaston palveluista post-it tarralapuin sekä kertoa toiveistaan koskien tulevaisuuden kirjastoa ja Töölönlahdelle suunnitteilla olevaa keskustakirjastoa. Lappuihin saa kirjoittaa konkreettisia parannusehdotuksia, kertoa terveisiä tai ehdottaa uusia juttuja – mitä vain mieleen tuleekin. Kirjastoon voi ottaa kantaa halutessaan pelkillä väreillä: punainen on kriittinen, vihreä myönteinen ja keltainen neutraali. Palautelaput valokuvataan, myös palautteen jättöpaikka tallennetaan. Saatu tieto käytetään hyväksi toiminnan kehittämisessä.

Tapahtuman suunnittelussa hyödynnettiin asiakkaan toivetta

Keskustakirjaston Unelmien puusta löytyi hyvä asiakkaan idea: ”Kirjastoon tarvitaan porinapöytä, siis paikkaa, jonka ääreen istuvilla on vapaus avata sanainen arkkunsa. Pöytä, jossa keskustelu syntyy, ihmiset ja ajatukset kohtaavat”. Ideaa pilotoidaan tapahtumapäivänä Kirjasto 10:n stagella ja aiheena on tulevaisuuden kirjasto. Kuka tahansa on tervetullut väittelemään tulisesti ja keskustelemaan diplomaattisesti pop-up-tyyppiseen Kirjasto 10:n Pyöreään pöytään.

Idea lainattiin Turun uudesta pääkirjastosta

-Tapahtuman idea on alunperin lainattu Turun pääkirjastosta, jossa toteutettiin marraskuun 2011 ja toukokuun 2012 välisenä aikana laaja käyttäjätutkimus Käytsä täällä usein? Turussa Laputa kirjasto -tapahtumassa palautetta kertyi runsaasti. Toivottavasti asiakkaat yllättävät meidät positiivisesti Helsingissäkin, kirjastotoimen johtaja Maija Berndtson sanoo.

Keskustakirjaston suunnittelussa pallo on ollut kaupunkilaisilla koko vuoden

Tänä vuonna keskustakirjastoprojektissa pallo on heitetty kaupunkilaisille ja kumppanuusryhmille: millaisen kaupunkilaisten oman talon, kirjaston, he haluavat Töölönlahdelle nousevan vuonna 2017? Kaupunkilaisten ovat kertoneet toiveitaan ja ideoitaan designpääkaupungin Paviljongissa, jurttasaunalla, katutaiteillen, Knit’n’Tag-tapahtumassa, kutsutyöpajoissa, ulkomainoskampanjan kannustamina, verkossa Unelmien puuhun jne.  Alkavana syksynä on luvassa taas uusia tapoja, joiden avulla tavoitetaan kaupunkilaiset entistä paremmin. Ota siis koppi ja tule mukaan tekemään tulevaisuuden kirjastoa!

Sunnuntaina 7.10. kaikki Helsingin kirjastot ovat avoinna, kun juhlitaan Helsingin 200-vuotispäivää sekä Helsingin kaupunginkirjaston 152-vuotispäivää. Aukioloaika on klo 12-16 lukuun ottamatta Kirjasto 10:ä, joka palvelee normaalisti klo 12-18.

Jaa artikkeli