Tillbaka till artiklar

Vi jobbar på i Odes mångsidiga studioutrymmen

1.4.2020

Mathias Rosenlund

Musikstudiorna på Ode hör till de mest populära utrymmena i biblioteket. Då vi öppnade biblioteket i 2018 var alla studior ännu inte redo för allmänt bruk, men sedan dess har de flesta utrymmena nu blivit färdiga. Där har våra kunder nu sedan länge bokat in sig för allt från dj-sessioner till blockflöjtsövningar till körsång.

Det går bra att hämta med sig egna instrument till biblioteket. Man också få låna de instrument man behöver, till exempel gitarr och bas med tillhörande sladdar, trumset och trumpinnar, samt synt och piano. Vi har också djembe-trummor som går att låna.

Rätt nyligen öppnade vi även vår inbandningsstudio där man kan göra allt tekniskt jobb som behövs för att spela in musik i riktig toppkvalitet. Kontrollbordet är enormt, och även jag, som inte förstår mig desto mer på sådan teknik, är imponerad över hur proffessionellt det är. Tanken är att man i studiorna 2-4 ska kunna spela in musik med många musiker samtidigt. Ni kan söka fram mer information om den tekniska utrustningen i våra studior på webbsajten Varaamo.

Fotostudion ska öppnas för allmänheten

I februari bjöd vi in våra kunder i fotostudion under vår Vändagsfotografering. Då fick man komma med en vän eller familjemedlem och bli fotograferad med våra Polaroid-kameror, och fick då givetvis ta med sig de fina (och för oss i medelåldern lite nostalgiska) bilderna hem.

Studion är ännu inte tillgänglig för bokningar av allmänheten, men kommer så småningom att vara det. Medan biblioteket är stängt jobbar vi med att ställa den i ordning så att den snart kan öppnas för ert bruk. Då kan man i vanlig ordning boka tider även dit via Varaamo. Fotostudion kommer bäst att lämpa sig exempelvis för porträttfotografering. I studion kan man även använda dator och en stor skärm för redigeringen av fotografier.

Film, vlogg eller musikvideo?

Nu då vi hinner med sådant som på grund av tidsbrist blivit ogjort, jobbar vi också på att äntligen få färdig Studio 1 och Studio 8. Det är Odes video-audio-studior. Där hoppas vi att många kommer att boka tider för att redigera film, kanske klippa ihop fina och roliga vloggar, eller varför inte finslipa färgsättningen i ert bands splitternya musikvideo!

Vi ser fram emot att få öppna biblioteket igen, med nyservad utrustning i tipp topp skick!

 

Dela artikeln