Tillbaka till artiklar

Hurudant är ditt drömbibliotek?

8.10.2010

Centrumbiblioteket är framtidens bibliotek. Allt som man gör på biblioteket idag – lånar böcker, läser tidningar och trivs i bibliotekets atmosfär – kan göras där också.

Stadsborna behöver fritt utrymme för olika aktiviteter i vardagen. Människor i olika åldrar vill ordna evenemang, uppträda själva, spela in sin egen musik, boka möteslokaler. Centrumbiblioteket skulle tillgodose alla dessa behov. 

I framtidens bibliotek blir den digitala världen ett med bibliotekslokalen. Datatekniken öppnar intressanta vyer för den som vill njuta av den litterära kulturen. Hur låter en tidsresa till Impivaara eller kanske till kommissarie Palmus Helsingfors? Eller till Villa Villekulla för att skaka hand med herr Nilsson?

På denna webbplats kan vi tillsammans låta önsketrädet växa. Väljer du alltså ett ekblad eller ett vackert lönnblad? Du kan vara med och skapa önsketrädet som redan i dag berättar hurudant bibliotek vi vill ha.

Kom med – vi vill att alla åsikter syns i planeringen. Vårt mål är att vi tillsammans öppnar dörrarna till Centrumbiblioteket vid Tölöviken på jubileumsåret för Finlands självständighet, 2017.

Drömträdet – lägg till ditt önskemål och påverka

Tuula Haatainen
biträdande stadsdirektör
Helsingfors stad

Dela artikeln