Tillbaka till artiklar

Författarbesök på webben: Sofia Torvalds

3.4.2020

Mathias Rosenlund

I mars publicerades författaren och journalisten Sofia Torvalds nya essäbok. Den heter Ångestgudinnan och är en dagbok som författaren fört under ett års tid. Temat är inte det lättaste, men desto mer allmänmänskligt. Det handlar om ångest, om hur ångesten tar sig uttryck och hur man gör för att försöka få bukt på den. Och, kanske framför allt, så handlar det om författarens vilja att skriva om det som så många andra i likhet med henne själv har levt igenom:

“Jag har skrivit om min jobbiga, pinsamma, tradiga ångest för att det finns så många som har det som jag, eller mycket värre.”

Omslag till boken Ångestgudinnan. Grafisk design: Fredrik Bäck.

Ångestgudinnan är en skör skildring av något mycket personligt, för att inte säga privat. Men genom att bredda perspektivet till samtida forskning om psykisk hälsa och världslitteraturens storheter som t.ex. William Shakespeare, bjuder Torvalds med läsaren på en resa som förhoppningsvis kan leda till nya insikter och större förståelse av både sig själv och andra.

onsdagen den 22.4 kl. 13 besöker Sofia Torvalds Centrumbiblioteket Ode för att fira och prata om sin nya bok. Välkomna att följa med samtalet som sänds live på Helsinkikanava.fi. En videoinspelning av samtalet kommer efteråt att kunna ses på samma webbsida.

Dela artikeln