Tillbaka till artiklar

Författarbesök på Ode: Monika Fagerholm den 10.3.

4.3.2020

“Här är det ibland fråga om liv eller död.”

Så svarar författaren Monika Fagerholm i en intervjufråga i februari 2020, som en del av sitt resonemang om de småortsmiljöer som fascinerar henne så. Sådana miljöer hon skrivit om och även lever i. Och de som på scen eller i det mer privata har fått höra Fagerholm tala om litteratur och skrivande, vet att även där är det fråga om liv eller död.

Monika Fagerholms författarporträtt. Fotograf: Niklas Sandström.

Fagerholms nya roman, Vem dödade Bambi?, publicerades under hösten 2019 och blev en succé bland såväl läsare som kritiker. Boken nominerades till både Finlandiapriset och Nordiska rådets litteraturpris.

Den 10.3. kl. 18 kommer Fagerholm att besöka Centrumbiblioteket Ode för ett samtal med bibliotekarien och författaren Mathias Rosenlund. Vad betyder litteraturen och skrivandet för Monika Fagerholm, varför söker hon sig i sina berättelser till småorter, vad har hon läst som inspirerat henne på sistone, och sist men icke minst: hurdan relation har Monika Fagerholm till bibliotek? Det här frågorna och många fler är ni varmt välkomna att ta del av i biblioteket.

Platsen för författarbesöket är den sk. Saarikoski-mattan i Odes tredje våning, mattan ligger i bibliotekets södra ända.

Monika Fagerholms roman Vem dödade Bambi? Omslag: Christina Lax / Helen Korpak.

Dela artikeln