Takaisin artikkeleihin

Obotti – Oodin oma suosittelijabotti

16.6.2021

Tuntuuko joskus, että on vaikea löytää uutta lukemista? Entä jos meillä olisikin tekoäly, joka tarjoaisi lukemista suoraan Oodin hyllystä juuri sinun makusi mukaan!

Obotti on Oodin oma suosittelijabotti. Se on helppokäyttöinen mobiilisovellus, jonka johdolla voi lähteä Oodin hyllyjen väliin seikkailemaan.

Lukemisen edistäminen ja sisältöjen avaaminen ovat kirjaston ydintehtäviä. Oodi on innovatiivinen kirjasto ja tehtävämme on luoda uusia ja inspiroivia tapoja saattaa ihmisiä aineiston äärelle. Obotti yhdistää näitä molempia. Se on robotti, joka ohjaa ihmiset Oodissa uusiin elämyksiin.

Obotti on HeadAI:n kehittämä tekoälyä hyödyntävä mobiilisovellus, jota kuka tahansa voi käyttää Oodissa tai vaikka kotona. Se suosittelee valintojesi perusteella asioita Oodin hyllyistä tai ympäristöstä. Voit ladata sovelluksen maksutta Google PlayStoresta tai AppStoresta.

Siirry Google PlayStore -sovelluskauppaan

Siirry AppStore-sovelluskauppaan

Obotti muuttuu valintojesi perusteella

Sovelluksessa on erilaisia botteja, joilla on valmiiksi omat kiinnostuksen kohteensa. Voit valita mieltymyksiäsi vastaavan botin, joka antaa suosituksia paitsi omien taipumustensa, myös sinun tekemiesi valintojen perusteella. Obotti oppii valinnoistasi ja tarjoaa jatkuvasti paremmin sinulle sopivaa aineistoa. Kokemus on vuorovaikutteinen ja suositukset käyttäjän näköisiä: voit kouluttaa botteja mielesi mukaan.

Obotti on helppokäyttöinen ja toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Obotin saa myös suosittelemaan pelkästään lasten ja nuorten aineistoa.

Obotti on edelleen oppimisvaiheessa, joten meille olisi nyt tärkeää saada käyttäjäkokemuksia, että Obottia päästään jatkokehittämään. Kokeile Obottia ja kerro lyhyessä kyselyssä, miten meni!

Obotin eri persoonat

Obotilla on erilaisia persoonallisuuksia, joista jokainen sukeltaa Oodin aineistoon eri suunnasta.

Esimerkiksi Gutenberg on Oodin yhteisöllinen botti, jota kaikkien käyttäjien valinnat muokkaavat. Toven matkassa pääset seikkailemaan, merille ja vuorille. Scarlett rakastaa kylpeä suurissa tunteissa, ja on kaikkien romantiikanjanoisten lempibotti.

Nämä ja monta muuta kiinnostavaa kaveria löydät Obotista!

Kuva: Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri

Jaa artikkeli